АДМИНИСТРАТИВНИЯТ СЪД В СЛИВЕН ОБРАЗУВА ДЕЛО ПО ОСПОРВАНЕ НА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ В ОБЩИНАТА
ноември 6, 2019 1295 Прегледи

АДМИНИСТРАТИВНИЯТ СЪД В СЛИВЕН ОБРАЗУВА ДЕЛО ПО ОСПОРВАНЕ НА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ В ОБЩИНАТА

Административният съд в Сливен образува дело по повод оспорване на изборните резултати в община Сливен. Това съобщиха от пресцентъра на съда.

Делото е по жалби на кандидати за общински съветници относно избора за общински съветници. Съдът е задължил Общинската избирателна комисия /ОИК/- Сливен да представи в срок до 16 ч. на 7 ноември 2019 година цялата документация свързана с организацията и провеждането на изборите за общински съветници и кметове от 27 октомври 2019 г.

Съдът образува дело и по повод оспорване на изборните резултати за кмет на село Гергевец по жалба на един от кандидатите. С жалбата се иска от съда да отмени решението на ОИК – Сливен като незаконосъобразно и да обяви избора за недействителен. Съдът е задължил ОИК – Сливен да представи до 10 ч. на 6 ноември 2019 в Административен съд – Сливен, допълнителната документация, свързана с организацията и провеждането на изборите за кмет на кметството.

След изпълняването на разпорежданията на съда, предстои да бъдат насрочени открити заседания по двете дела.

 

БТА

Предишна ПЪРВОТО ЗАСЕДАНИЕ НА НОВИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - СЛИВЕН ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 11 НОЕМВРИ
Следваща СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧВА В ЕВРОПЕЙСКАТА ИНИЦИАТИВА ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА КУЛТУРНОТО РАЗНООБРАЗИЕ НА ЕС

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ВИ КАНИ НА БАЛЕТНИЯ СПЕКТАКЪЛ „ЧУДЕСАТА НА КОЛЕДА“

Община Сливен кани всички жители и гости на града на коледен балетен спектакъл „Чудесата на Коледа“. В него участват над 140 деца и подрастващи, възпитаници на балетна школа „Адажио“ при

Новини Сливен

ДВАМА МЛАДЕЖИ ОТ СЛИВЕН СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА ПРИТЕЖАНИЕ НА МАРИХУАНА

Притежание на наркотици е установил полицейски екип на група „Охрана на обществения ред“ в град Сливен. На 30 май, при патрулна дейност, в 23,30 часа на бул. „Бр.Миладинови“ ,  е

Новини Сливен

ДОВИЖДАНЕ, „ПРИЯТЕЛИ“

Книжарница „Приятели“ , която се намираше на сливенското ларго, затвори. Според запознати собствениците са решили да напуснат Сливен. „Приятели“ беше една от двете големи книжарници в града под Сините камъни.