АДВОКАТ КЕТИ БОЗУКОВА ОТ СЛИВЕН БЕ ИЗБРАНА ЗА ЧЛЕН НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА СЪЮЗА НА ЮРИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
март 30, 2022 5030 Прегледи

АДВОКАТ КЕТИ БОЗУКОВА ОТ СЛИВЕН БЕ ИЗБРАНА ЗА ЧЛЕН НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА СЪЮЗА НА ЮРИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

В петък Съюзът на юристите в България проведе Общо събрание, на което отчете дейността си за изминалата година и избра нови ръководни органи. За председател бе преизбран единодушно Владислав Славов – безспорен авторитет в юридическата гилдия, първи председател на възстановения Върховен административен съд, конституционен съдия.
В Управителния съвет на СЮБ са избрани председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков и съдиите Николай Гунчев, Марио Димитров, Даниела Христова, Елка Хаджиева, както и прокурорите Валентин Вълков, Ваня Савова, адвокатите Ралица Негенцова, Христофор Кондев, Кети Бозукова, Илия Пачолов, Елена Нонева и нотариусите Красимир Катранджиев и Дешка Рачевец.

В контролната комисия са избрани юристите Румяна Христова, Димо Гочев, Стефан Ботев, Маньо Манев и Жанета Бюйлекова.
На конгреса Съюзът на юристите прие специално обръщение към членовете на Асоциацията на юристите в Русия и на Белоруския републикански съюз на юристите.

„В него конгресът настоя с възможностите и авторитетът, които тези организации имат, да се обърнат към своите президенти и към техните правителства да спазват международните правни норми, незабавно да прекратят войната, да изтеглят войските си от Украйна и да седнат на масата за преговори, както и да създадат хуманитарни коридори и възможност да се предоставя хуманитарна помощ“, съобщиха от СЮБ.

Съюзът на юристите е най-голямата правна неправителствена организация в България. Тя обединява над 3 500 юристи и 23 правни неправителствени организации, сред тях са Институтът за държавата и правото при БАН, Висшият адвокатски съвет, Съюзът на съдиите в България, Асоциация на българските административни съдии, Българска съдийска асоциация, Асоциация на прокурорите в България, Камара на следователите, Нотариалната камара на Р България, Камарата на частните съдебни изпълнители и други организации. СЮБ е член на Международната асоциация на юристите демократи и учредител и член на Европейска асоциация на юристите за демокрация и права на човека.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ДВА ДНИ ДО „MAXFIGHT 49” В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВЕЛМИРА ВЪЛЕВА Е СРЕД НАЙ-МЛАДИТЕ КАНДИДАТИ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ

Днес Ви представяме един от най-младите кандидати за народни представители в област Сливен за предстоящите на 11 юли избори. Това е Велмира Вълева, която е от листата на ГЕРБ в

Новини Сливен

ВАКСИНИРАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА ПО ГРАФИК В „ЗЕЛЕНИТЕ КОРИДОРИ“ И ПРЕЗ ОКТОМВРИ

Имунизационните пунктове, разкрити в т.нар. „зелени коридори“, продължават активната си работа и през октомври, съобщиха от областната администрация в Сливен.  Лечебните заведения са изготвили график за работното им време. Вексини срещу COVID-19 ще

Новини Сливен

СВЕТОВЕН ДЕН БЕЗ ТЮТЮНОПУШЕНЕ – 31 МАЙ

По инициатива на Световната здравна организация на 31 май се отбелязва Световния ден без тютюн. Тази година той ще премине под мотото: „Тютюн и здраве на белите дробове“. Целта на