АДВОКАТ КЕТИ БОЗУКОВА ОТ СЛИВЕН БЕ ИЗБРАНА ЗА ЧЛЕН НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА СЪЮЗА НА ЮРИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
март 30, 2022 4493 Прегледи

АДВОКАТ КЕТИ БОЗУКОВА ОТ СЛИВЕН БЕ ИЗБРАНА ЗА ЧЛЕН НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА СЪЮЗА НА ЮРИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ

В петък Съюзът на юристите в България проведе Общо събрание, на което отчете дейността си за изминалата година и избра нови ръководни органи. За председател бе преизбран единодушно Владислав Славов – безспорен авторитет в юридическата гилдия, първи председател на възстановения Върховен административен съд, конституционен съдия.
В Управителния съвет на СЮБ са избрани председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков и съдиите Николай Гунчев, Марио Димитров, Даниела Христова, Елка Хаджиева, както и прокурорите Валентин Вълков, Ваня Савова, адвокатите Ралица Негенцова, Христофор Кондев, Кети Бозукова, Илия Пачолов, Елена Нонева и нотариусите Красимир Катранджиев и Дешка Рачевец.

В контролната комисия са избрани юристите Румяна Христова, Димо Гочев, Стефан Ботев, Маньо Манев и Жанета Бюйлекова.
На конгреса Съюзът на юристите прие специално обръщение към членовете на Асоциацията на юристите в Русия и на Белоруския републикански съюз на юристите.

„В него конгресът настоя с възможностите и авторитетът, които тези организации имат, да се обърнат към своите президенти и към техните правителства да спазват международните правни норми, незабавно да прекратят войната, да изтеглят войските си от Украйна и да седнат на масата за преговори, както и да създадат хуманитарни коридори и възможност да се предоставя хуманитарна помощ“, съобщиха от СЮБ.

Съюзът на юристите е най-голямата правна неправителствена организация в България. Тя обединява над 3 500 юристи и 23 правни неправителствени организации, сред тях са Институтът за държавата и правото при БАН, Висшият адвокатски съвет, Съюзът на съдиите в България, Асоциация на българските административни съдии, Българска съдийска асоциация, Асоциация на прокурорите в България, Камара на следователите, Нотариалната камара на Р България, Камарата на частните съдебни изпълнители и други организации. СЮБ е член на Международната асоциация на юристите демократи и учредител и член на Европейска асоциация на юристите за демокрация и права на човека.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ДВА ДНИ ДО „MAXFIGHT 49” В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЕЛО ГЛУШНИК БЕШЕ ДОМАКИН НА „МАСКАРАДНИ ИГРИ 2018“

Над 10 състава участваха в регионалния празник „Маскарадни игри 2018“. Той се провежда около Сирни заговезни, а тази година домакин беше село Глушник. „Празникът „Маскарадни игри“ се превърна в чакано

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА ВОДАЧ НА МОТОПЕД, КОЙТО КАРАЛ С РЕКОРДНИТЕ 3,24 ПРОМИЛА

Водач с алкохол 3,24 промила е установен от полицейски служители в град Твърдица. На 31 октомври, около 20,40 часа, е спрян за проверка мотопед „Малагути“, управляван от К.К.(34г.) от град

Новини Сливен

НОВИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА УНИЦЕФ ЗА БЪЛГАРИЯ СЕ СРЕЩНА С ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ

Новият представител на УНИЦЕФ за България д-р Джейн Муита бе на първо работно посещение в Сливен заедно с екипа си. На 2 август тя се срещна с областния управител Чавдар