АГЕНЦИЯТА ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО ПРОВЕРЯВА УЧАСТИЕТО НА СЛИВЕНСКИ ДЕЦА В ПРОТЕСТИ
януари 18, 2018 2920 Прегледи

АГЕНЦИЯТА ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО ПРОВЕРЯВА УЧАСТИЕТО НА СЛИВЕНСКИ ДЕЦА В ПРОТЕСТИ

Държавната агенция за закрила на детето проверява участието на деца в протести в Сливен. „Ние се самосезирахме от публикации в медиите и започнахме да действаме според закона, извършвайки проверка. Това заяви пред „Стандарт“ Камелия Николова, главен директор в агенцията. Не може деца да бъдат въвличани в подобни дейности. Апелираме и към медиите да спазват закона при работа с деца и припомняме, че подлежат на санкции при нарушения, заяви Николова. В сряда сутринта няколко десетки деца на възраст между 10 и 12 години бяха включени в протест, организиран за запазване на 10-то училище в Сливен, за което има предложение да се влее в съседното 7-мо училище. Част от децата бяха интервюирани. По същото време ученици от хуманитарната гимназия застанаха пред друга медия, отново протестирайки.

Без да отричаме правото на протестни действия от страна на училищните ръководства, педагогическия персонал и родителите, считаме, че участието на децата, особено тези в ниска училищна възраст, крие огромен риск за тяхното физическо, психическо, нравствено и образователно развитие. Желаем много мъдрост и гражданска отговорност при вземането на решения в полза на децата на Сливен. Нека не ги въвличаме в спорове и им възлагаме отговорности, непосилни за възрастта им. Това се казва в писмо на Марлена Данева, директор на дирекция „Социално подпомагане“ в Сливен. Документът е изпратен до началника на РУ „Образование“ и директорите на 10-то училище и хуманитарната гимназия в Сливен.

 

Георги Мангинов

Предишна ВСИЧКИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА В ОБЩИНА СЛИВЕН ИМАТ ВОДА И ЕЛЕКТРИЧЕСТВО
Следваща ПЪТЯТ ДО СЕЛО РАКОВО Е ОТВОРЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА КАНИ НА ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ОТЧЕТА ЗА БЮДЖЕТ 2018

На основание чл. 14 и чл. 21, ал. 1 т. 6 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, във връзка с чл. 140, ал. 4 от Закона за публичните

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

Днес 05.12 /сряда/ до отстраняване на възникнала авария е възможно нарушено водоподаването в източната част на кв. Дружба ВиК-Сливен се извинява на своите потребители за причиненото неудобство.

Новини Сливен

ПОНЕСЕ СЕ СЛУХ ЗА ВТОРО УБИЙСТВО В СЛИВЕН, МВР ОТРИЧА

Сливен настръхна след зверското убийство на 7-годишната Криси, станало в ранния следобед на 15 август. Вече второ денонощие полицията издирва 21-годишния Мартин Трифонов, който е основният заподозрян за зверското престъпление.

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

five × five =