АГЕНТИ НА ДАНС ПОСЕТИЛИ ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА В ДОМА Й В ДЕНЯ ЗА РАЗМИСЪЛ
26.07.2021 1874 Прегледи

АГЕНТИ НА ДАНС ПОСЕТИЛИ ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА В ДОМА Й В ДЕНЯ ЗА РАЗМИСЪЛ

В деня за размисъл контраразузнаването иска да тормози народа. Това ли е демокрацията? Така ли ни водят в Европа? Партията наема адвокати, започваме съдебни дела, помагаме на хората и ще се
борим за демокрацията. За всички стана ясно как са спечелени изборите, под терор, за да може в парламента да си правят седянки. Такова безобразие, такова ниско продаваемо шоу, не е било. Кадрите на БСП са назначени, сега трябва да ги узаконят, а тези на ДПС са несменяеми. Не знам Христо Иванов и неговата компания как се чувстват с тези хора.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Фейсбук.
Той се включи на живо в социалната мрежа от Сливенско. Симпатизанти на ГЕРБ разказаха как са викани от полицията да подписват декларация преди изборите на 11 юли, че няма да нарушават закона.

Сред тях е била и депутатът от ГЕРБ и бивш земеделски министър Десислава Танева. Тя разказа, че в деня за размисъл получила обаждане от човек, който се представил за служител ДАНС и настоял спешно да се видят. Тя предложила това да стане в офиса на ГЕРБ, но той отказал и
предложил да отиде в дома й.

„Съгласих се, защото точно приготвях закуска на децата. След половин час дойдоха вкъщи и ме накараха да подпиша декларация. Поисках да я снимам, но не ми разрешиха“, разказа Танева.

„Човекът, от когото зависи всичко, се нарича Станислав Трифонов“, смята Борисов.

„Вчера си изпуснах нервите, за което съжалявам“, заяви Борисов.

В Сливенско хората заявиха, че са ги предупреждавали, че ако подкрепят ГЕРБ, ще бъдат махнати всички.

Човек от Твърдица разказа как са му дали да подписва протокол, а той е отказал. „Налага се да подпишеш протокол заради изборите. Три пъти ме предупреждават, полицейските коли постоянно при нас“, заяви човекът.
„Това изгради Христо Иванов със Слави Трифонов. Христо, това ли ти е реформата? Да се радвате, че променяте някакъв модел?!“, коментира Борисов, възмутен от разказите на обикновените хора.

„Христо, радваш ли се на демократичните избори, които проведе? Това ли ти е реформата? Не те ли е срам да клечиш пред ДПС? Тоя модел, където налагате, ще видите къде ще ви доведе“, продължи Борисов по адрес на Христо Иванов.

Всички потвърдиха, че са викали само хората от ГЕРБ, но не и от другите партии. „Никой не ни даде да направим копие на това, което сме подписали“, заяви Борисов.

„Такова ниско продаваемо шоу като тези преговори аз не съм виждал. Не знам Христо Иванов и неговата компания как се чувства с тези хора, които са в една кошница, Мая Манолова, Румен Овчаров, Татяна Дончева, Мустафа Карадайъ. Това, което правят в момента е забавно, но хората след това ще страдат“, продължи Борисов.

„Днес Асен Василев казал, че ще съберат около 2 млрд. лв повече приходи, защото НАП и Митниците работят. Мислиш, че хората са забравили, че именно заради ковид кризата плащането на данъците беше отложено и това, което отчитате сега са приходите от миналата година!“, възмути се лидерът на ГЕРБ.

Борисов припомни думите на президента Румен Радев, който заяви, че правителството на Борисов е „изцедило“ бюджета, а днес назначеният от него финансов министър казва точно обратното.

Борисов отново засегна темата за резкия спад на имунизацията, което ще се отрази на икономиката.

„Сега всички сте се огледали да фалирате или да приватизирате ББР. Харчите пари, които още не сте събрали, а при тази ниска ваксинация нищо няма да дойде в хазната. Токът поскъпна, газта поскъпна, което ще се завърти през бизнеса, ще завърти инфлацията и когато хората се усетят излъгани, тези вече няма да ги има. Единствения човек, от който зависи нещо, се казва Станислав Трифонов, който го няма на преговори и не носи никаква отговорност. Щели да правят плаващи мнозинства, едните – пенсии ще искат, другите  да приберат банката и никой няма да носи отговорност за нищо, докато източат държавата, както сме го виждали вече“, направи извод Борисов.

„Трета седмица се увеличава безработицата, хората са на море и не го виждат сега. Ние на служебно правителство актуалиазация на бюджет няма да гласуваме, това е безотговорно. По-високите приходи (от данъци – б.р.) се дължат на повишаването на цените на енергоносителите. Цените на природния газ са се вдигнали с 85%. Той отчита разликата от 40-те милиона, но това вдига инфлацията, това е най-неустойчивото. При нашето правителство всички синдикални организации щяха да пищят зверски.

Най-масовия бензин цената му е с 20 на сто от началото на годината се е повишила, а цената на тока, е близо 70% повишението. Като си спомням с КРИБ колко много се разправяхме за всяко едно такова вдигане на цена, сега тихо, все едно не става.

Това мога да им кажа, а пък на хората от Враца, Монтана, Видин, Търново, нека Радев им обясни що взеха парите от магистралите, за да ги похарчат и обявят някаква програма. Сега ви залъгват с тези приходи от 2 млрд. Ние сме на последно място по ваксинация, 12,6% сме, народът ще го разболеете, бракувате ваксините, ще препълните болниците, тази разлика няма да работи.

„Фич“ са ти го написали, Асене, и номерът, който правите, е да кажеш заложете и раздуйте разходната част, но без ваксини тези 2 млрд. няма да дойдат. ЕС ще те оставят, след това пак ще дойдем ние както предишния път, 6.700 млрд. с фалиралата КТБ. Сега се оглеждат пак да фалират ББР“, продължи Бойко Борисов.

„Единственият човек, от който зависи нещо, е Станислав Трифонов. Той не поема отговорност, не участва в преговорите, Нинова не я щат в БСП, иска да прави правителство, пратил там Тошко да си говори с политиците. Моделът „Борисов“ означаваше строителство навсякъде, най-ниска безработица, отличници в ЕС по най-нисък дълг и най-дефицит. Икономическият и финансовият министър само чегъртат, те не се занимават с други неща. Асен Василев вече е заложил 400 млн. от плана, ами ако плана не се поеме?“, заяви още Борисов.

Той се възмути от празните приказки по темата „Северна Македония“. В момента говоренето било само, за да се угоди на едно чуждестранно посолство.

„В тая криза антиваксърска, Радев ще си ходи на опера в Залцбург, да харчи държавни пари“, възмути се още бившият премиер. „Те говорят определени глупости, че гледали програмата, ама коя програма. Нинова говори, че е против приватизацията на ББР и концесиите на магистралите, но после като гласуват в зала ще минат и без нейните гласове, защото за това ще им трябват 61 гласа, нека знаят хората“, заяви Борисов.

Десислава Танева допълни, че ГЕРБ са спечелили изборите в България и никога досега никой не е следвал хората с патрулки.

„Ние и с машините в България сме първа политическа сила. 1% от чужбина Трифонов брои, за да спечели изборите“, заяви Борисов и допълни, че именно заради тези репресии обикаля градовете и ще завеждат дела.

 

epicenter.bg

 

 

Предишна ЖЕНА Е В РЕАНИМАЦИЯ СЛЕД КАТАСТРОФА
Следваща БЕЗ БСП НЯМА КАК ДА БЪДЕ СФОРМИРАНО ПРАВИТЕЛСТВО НА ПРОМЯНАТА

За автора

Може да харесате още

Новини

КМЕТЪТ НА ТВЪРДИЦА СЕ ПОКЛОНИ ПРЕД ПАМЕТНАТА ПЛОЧА НА СТОИЛ ВОЙВОДА

На 12.05.2023 г. в местността „Сътма чешма“  край с. Близнец пред паметната плоча и лобното място на Стоил войвода се проведе поклонение с поднасяне на венци и цветя в памет

Новини

ХРИСТО БОТЕВ: ОБЕСВАНЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

„Обесването на Васил Левски“ е последната песен на Ботев. Създадена е вероятно към края на 1875 г., защото не е включена в „Песни и стихотворения“. Напечатана е в „Календар за

Новини

КОМИСИЯТА ЗА БОРБА С ТРАФИКА НА ХОРА ОБУЧИ ПЕДАГОГИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТИ В НОВА ЗАГОРА

На 07 юни 2022 г. Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен проведе обучение на 20 педагогически специалисти в Професионална гимназия по селско стопанство (ПГСС), гр.