АВТОКИНО, ОБЩОГРАДСКА ЦЕРЕМОНИЯ И ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ В СЛИВЕН ПО ПОВОД 138 ГОДИНИ ОТ СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

АВТОКИНО, ОБЩОГРАДСКА ЦЕРЕМОНИЯ И ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ В СЛИВЕН ПО ПОВОД 138 ГОДИНИ ОТ СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

С богата програма Сливен ще отбележи 138 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Честването ще започне на 5 септември с безплатно автокино зад Ритейл парк. Прожекцията ще е  на филма „Игра на доверие“ и ще започне от 20 ч. Режисьор на филма е Мартин Макариев, сценарият е на Борислав Захариев. Участват актьорите Яна Маринова, Луиза Григорова, Владимир Зомбори и др.

В Деня на Съединението, жители и гости на Сливен ще имат възможност да се включат в общоградската церемония на пл. „Хаджи Димитър“ по повод празника. Тя ще започне от 10 ч. с издигане на  националния флаг на Република България и ще завърши с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. Програмата на централния площад ще продължи с празничен концерт на артистите от сливенския Ансамбъл за народни песни и танци. Началото е предвидено за 10.45 ч.

Празничната вечер ще завърши с поредно безплатно автокино. От 20 ч. е планирана прожекция на филма „Възвишение“. Мястото отново е паркингът зад Ритейл парк. Филмът е създаден по романа на писателя Милен Русков, който е тазгодишният носител на наградата „Добри Чинтулов“ на Община Сливен.  Режисьор е Виктор Божинов. Във филма участват Алек Алексиев, Стоян Дойчев, Филип Аврамов, Христо Петков и др.

При подходящи метеорологични условия Общината е предвидила столове за желаещите без автомобили да посетят прожекциите.

Организатор на проявите е Община Сливен, в партньорство с Военно формирование 22220.

Предишна ИНЖ. АНАСТАС КЪНЕВ ОГЛАВИ ГРАЖДАНСКО ДВИЖЕНИЕ „ДНЕС“ В СЛИВЕН
Следваща ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРОВЕДЕ СРЕЩА ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА РАННИТЕ БРЕМЕННОСТИ И БРАКОВЕ С МАЛОЛЕТНИ МОМИЧЕТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ СОБСТВЕНИЦИ НА ХОТЕЛИ И КЪЩИ ЗА ГОСТИ

Министерството на туризма е предоставило тестова версия на Единната система за туристическа информация /ЕСТИ/. Крайният срок за регистриране на профил на лицата, извършващи дейност в обекта в ЕСТИ е 30

Новини Сливен

ОГНЕБОРЦИ СПАСИХА 50 ДЕКАРА ГОРА КРАЙ СЕЛО СОТИРЯ

Два екипа на РСПБЗН-Сливен са гасили пожар в гора, близо до сметището в село Сотиря. Сигналът е получен в 19,25 часа, произшествието е ликвидирано в 22,00 часа. Пострадали няма. Спасени

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Лекар пита пациента: – От какво се оплаквате? – Жените не ми пускат, казва пациента и започва да плаче. Лекарят, притеснен, казва на медицинската сестра: – Дай му чаша вода!