АВАРИЯТА ПРИ ЦПС „ЧЕРВЕНАКОВО“ – ОТСТРАНЕНА, ДО ВЕЧЕРТА ВОДОСНАБДЯВАНЕТО В НОВОЗАГОСКО ЩЕ СЕ НОРМАЛИЗИРА
януари 19, 2023 193 Прегледи

АВАРИЯТА ПРИ ЦПС „ЧЕРВЕНАКОВО“ – ОТСТРАНЕНА, ДО ВЕЧЕРТА ВОДОСНАБДЯВАНЕТО В НОВОЗАГОСКО ЩЕ СЕ НОРМАЛИЗИРА

Отстранена е аварията в района на Централната помпена станция „Червенаково“, заради която бе прекъснато водоподаването в новозагорския район. Това съобщиха от „ВиК-Сливен“. Ремонтните дейности в изключително трудния терен са приключили днес по обед, в рамките на обявения тридневен срок. Вече е възобновено водоподаването към населените места, които получават вода от ЦПС „Червенаково“, а това са 14 новозагорски села и град Нова Загора.

От „ВиК-Сливен“ очакват, че водоснабдяването в пострадалите от аварията населени места в Новозагорско ще се нормализира в около 18 часа вечерта днес.

Сериозната авария  се случи на около един километър от  ЦПС „Червенаково“, по трасето на напорния водопровод с диаметър 820 мм към разпределителния за региона водоем 5000 куб.м. След установяването на мястото на непредвидената авария по амортизирания 50-годишен водопровод и извършения оглед от специалисти, във „ВиК-Сливен“ изготвиха план и създадоха организация заподмяна на поведената тръба. За извършване на спешния ремонт бе прекъснато водоподаването в новозагорските села и повисоките етажи в Нова Загора.Дейностите по отстраняването на аварията стартираха във вторник, 17 януари. Водоподаването вече е възстановено и ще бъде нормализирано тази вечер.

Предишна СТЕФАН ПАСКОВ ЗАВЕДЕ СИЛНА И СИМПАТИЧНА СЛИВЕНСКА ГРУПА НА КОНФЕРЕНЦИЯТА ЗА ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА В ПЛОВДИВ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТ УТРЕ ВЪВЕЖДАТ ЕДНОПОСОЧНО ДВИЖЕНИЕ ПО УЛИЦА „Г. С. РАКОВСКИ“

От утре ще бъде въведена новата организация за еднопосочно движение по улица „Г. С. Раковски“. Това съобщиха от Дирекция „Общинска инфраструктура“. То ще бъде обозначено с необходимите пътни знаци. От

Новини Сливен

СТАРИННИ МОНЕТИ И НЕЗАКОННО ОРЪЖИЕ СА ОТКРИТИ В ДОМА НА 51-ГОДИШЕН МЪЖ

Иззети старинни монети, незаконно оръжие и боеприпаси при операция на полицията в Нова Загора. На 31 октомври в хода на операция по противодействие на престъпленията по линия „Културно-исторически ценности“ полицейски