АБИТУРИЕНТИ ОТ ПГПЗЕ „ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ“ ПОЛУЧИХА НЕМСКИ ЕЗИКОВИ ДИПЛОМИ
17.05.2023 1167 Прегледи

АБИТУРИЕНТИ ОТ ПГПЗЕ „ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ“ ПОЛУЧИХА НЕМСКИ ЕЗИКОВИ ДИПЛОМИ

Немски езикови дипломи DSD II  за високите нива B2 или C1 получиха 18 гимназисти, които тази година завършват средното си образование в Профилираната гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“. Това стана на среща в зала „Май“, в присъствието на абитуриенти, учители и родители.

За мен, като възпитаник на Езиковата гимназия, е чест и гордост да присъствам на този вълнуващ момент, заяви кметът Стефан Радев в обръщението си към зрелостниците. „Немските езикови дипломи отварят нови възможности, които поколенията преди вас не са имали. Знам, че  зад тези дипломи стоят много труд, много постоянство“, каза още Радев и поздрави всички зрелостници от гимназията, както и преподавателите им, за високите резултати в обучението през изминалите години. „Сливен винаги ще очаква младите хора, които днес завършват училище, да се върнат в родния град с придобити нови знания и нов кръгозор!“, допълни кметът.

Абитуриентите бяха поздравени от директора на гимназията Ефросина Кисьова и началника на РУО Кристияна Станкова. Сибиле Шабанска, консултант по немски език в страната ни, връчи отличие на преподавателката Нина Неделчева, подготвила учениците от немските паралелки за трудните изпити по пътя към придобиването на  DSD II. Гимназистите бяха поздравени от техни връстници – талантливи музикални изпълнители.

Първите немски езикови дипломи бяха връчени на зрелостниците през миналата година и този момент съвпадна с 50-годишнината на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“, съобщи директорката Ефросина Кисьова. Дипломите са официален сертификат на образователните власти във Федерална република Германия и условие за записване в университетите в Германия, Австрия, Швейцария. Признати са от всички европейски университети и заместват кандидат-студентската оценка по немски език в много висши училища, в това число и в Софийския университет. Признати са от работодателите в цяла Европа и в България.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща МБАЛ "Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ" - СЛИВЕН ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ И САНИТАРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТАРТИРА ПРОУЧВАНЕ НА ОБЕМНАТА АКТИВНОСТ НА РАДОН В ЖИЛИЩНИ СГРАДИ

В началото на 2019 година Регионална здравна инспекция Сливен стартира проучване на обемната активност на радон в жилищни сгради в община Сливен и област Сливен.  Проучването се осъществява в изпълнение

Новини Сливен

ЯНИЦА ПЕТКОВА ОТ СЛИВЕН ГРАБНА БРОНЗ ОТ СВЕТОВНОТО ПО САМБО

Уникален успех на сливналийката Яница Петкова. Нашето момиче стигна до бронзов медал от Световното Първенство по самбо за кадети в Нови Сад, Сърбия. Състезателката на „Биоком“ победи последователно представителки на

Новини Сливен

МБАЛ „ХАДЖИ ДИМИТЪР“ – СЛИВЕН ОТВАРЯ ВРАТИ ЗА ПАЦИЕНТИ

МБАЛ „Хаджи Димитър” уведомява, че отново отваря врати за своите пациенти след няколкократна пълна дезинфекция на цялата сграда при строги противоепидемични мерки. Това съобщиха пред Sliveninfo от лечебното заведение.